НАБУ втретє надіслало запит Офісу генпрокурора на передачу справи Татарова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
НАБУ втретє надіслало запит Офісу генпрокурора на передачу справи Татарова

Гонтар Владимир / УНИАН

Національне антикорупційне бюро втретє офіційно запросило у Офісу генерального прокурора справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова і екснардепа Максима Микитася про заволодіння 81 мільйоном гривень Нацгвардії.

Про це повідомляє пресслужба бюро.

«Зміна раніше повідомленої підозри народному депутату ...не є і не може бути належною підставою для доручення здійснення досудового розслідування цього кримінального провадження іншому органу, окрім НАБУ», — пояснюють у бюро.

За словами НАБУ, це прямо зазначено у Кримінально-процесуальному кодексі. Згідно з ним, у кримінальних провадженнях за ст. 384 (введення в оману суду) КК розслідування здійснює той орган, до підслідності якого відноситься кримінальне правопорушення за цією статтею.

«Оскільки експертиза, за результатами проведення якої видано завідомо неправдивий висновок експерта, здійснювалася у провадженні за фактом вчинення правопорушення, підслідного НАБУ (йдеться про заволодіння майном Нацгвардії на 81,6 млн грн), саме Національне бюро є належним органом досудового розслідування», — пояснили в НАБУ.

Також в бюро скаржаться, що попередні дві постанови Офіс генпрокурора проігнорував, «кожного разу з нібито нових підстав та із застосуванням різного роду маніпуляцій». НАБУ розцінює це як втручання в свою діяльність.