Антикорупційний суд зупинив рішення Печерського райсуду забрати справу Татарова у НАБУ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Антикорупційний суд зупинив рішення Печерського райсуду забрати справу Татарова у НАБУ

Гонтар Владимир / УНИАН

Апеляція Вищого антикорупційного суду зупинила рішення Печерського районного суду забрати справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова у Національного антикорупційного бюро.

Про це пише «Центр протидії корупції».

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила незаконне рішення Печерського суду, який зобовʼязав забрати справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова у НАБУ», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, генеральний прокурор Ірина Венедіктова має скасувати рішення про передачу справи Татарова до СБУ.

Також суд зобов’язав Державне бюро розслідувань, де наразі перебувають матеріали справи, негайно передати їх до ВАКС, оскільки там не можуть переглянути рішення Печерського райсуду.

«Нові прокурори від Офісу генпрокурора, призначені замість САП, просили не розглядати скаргу на рішення «Печерки» взагалі, бо нібито справа вже не підсудна Антикорсуду», — повідомили у ЦПК.

Раніше прокурори від Офісу генпрокурора змінили підозру екснардепу Максиму Микитасю з корупційної статті на некорупційну. У цій справі проходить і Олег Татаров. Після зміни підозри вони мотивували, що справа більше не підслідна НАБУ.

Згодом це підтвердили і в Антикорупційному суді. «Колегія суддів зупинила виконання ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 14.12.2020 до прийняття Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду в цій справі одного з рішень», — зазначили там.

Сам же Татаров відреагував на цю новину і зазначив, що суд не скасовував рішення Печерського райсуду. Він назвав такі повідомлення у ЗМІ маніпуляцією. Однак ВАКС не скасовував рішення, а лише призупинив його.