НАБУ оприлюднило заяву і звинуватило Офіс генпрокурора у спробі врятувати Татарова

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Національне антикорупційне бюро України звинуватило Офіс генерального прокурора в спробі вивести справу заступника керівника Офісу президента Олега Татарова з підслідності НАБУ.

Заява бюро оприлюднена на офіційному сайті.

Зокрема, у НАБУ заявили, що про штучне створення Офісом генпрокурора підґрунтя для виведення з-під відповідальності заступника керівника ОП свідчить зміна підозри одному з учасників злочину — йдеться про хабар за видачу недостовірного письмового висновку судового експерта — на нетяжку некорупційну статтю Кримінального кодексу України.

«Прокурор ОГП 27 січня 2021 року перекваліфікував злочин, інкримінований екснардепу, на некорупційний (ч.4 ст.27 ч.2 ст.384 КК України). Тож начебто створено формальні підстави для усунення детективів НАБУ від розслідування резонансного злочину, співучасником якого є заступник керівника Офісу президента», — наголосили в бюро.

Окрім цього, у НАБУ поскаржилися, що Офіс генпрокурора фактично заблокував можливість оскарження у Вищому антикорупційному суді (ВАКС) «незаконного» рішення Печерського райсуду Києва про зміну підслідності у кримінальному провадженні за підозрою Татарова.

Водночас, за даними НАБУ, не виконується рішення ВАКС про витребування справи з Печерського суду.

Зазначимо, НАБУ прямо не називає прізвище заступника керівника Офісу президента, проте опублікована інформація вказує на Олега Татарова.