Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ. Він каже, що засідання у справі тепер може не відбутися

Автори:
Оксана Коваленко, Олег Панфілович
Дата:
Офіс генпрокурора передав справу Татарова до СБУ. Він каже, що засідання у справі тепер може не відбутися

Гонтар Владимир / УНИАН

Офіс генерального прокурора передав справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова від Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України. Чиновника підозрюють у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії.

Інформацію про це «Бабелю» підтвердила речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

За її словами, згідно з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, справа Татарова зараз перебуває в СБУ.

Сам Татаров заявив, що зі ЗМІ дізнався про те, що засідання суду може не відбутися, оскільки саме Верховний суд напередодні ухвалив рішення про передачу справи до СБУ.

«Моя позиція незмінна. Я готовий до будь-якого відкритого і публічного судового процесу за участю журналістів, тому що вже три тижні вимагаю від НАБУ представити суспільству хоч один доказ моєї будь-якої протиправної діяльності», — повідомив Татаров у власному Telegram-каналі.

На четвер, 24 грудня, заплановане засідання Вищого антикорупційного суду, який має обрати запобіжний захід Татарову. Заступник голови ОП запросив журналістів на засідання, а також пообіцяв із «максимальною відкритістю, прозорістю» поінформувати суспільство про все, що відбувається в його «зіткненні зі скандальним директором НАБУ».

  • У пʼятницю, 18 грудня, детективи НАБУ повідомили Татарову про підозру у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії.
  • За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим і заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробили експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів.
  • Микитасю і заступнику директора центру підозри вручили на початку грудня. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».