«Ми зовсім не расистська сім’я». Принц Вільям уперше прокоментував інтервʼю свого брата Гаррі та його дружини Меган

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Ми зовсім не расистська сім’я». Принц Вільям уперше прокоментував інтервʼю свого брата Гаррі та його дружини Меган

Принц Вільям та його дружина Кейт Міддлтон.

tsaiproject / Flickr

Спадкоємець престолу Великої Британії принц Вільям виступив на захист монархії, яку його брат Гаррі разом із дружиною Меган Маркл звинуватили в расизмі, і заявив, що родина не сповідує таких переконань. Вільям став першим членом королівського дому, який особисто відреагував на інтерв’ю подружжя, яке відмовилось від виконання державних обов’язків.

Про це пише ABC News.

Гаррі та Меган в останньому інтерв’ю розповіли, що королівську родину непокоїло питання, який колір шкіри буде в їхнього сина, тому що його матір — наполовину афроамериканка. Пара відмовилась називати людину, яка поставила таке запитання.

«Ми зовсім не расистська сім’я», — сказав Вільям на захист честі британської монархії.

Звинувачення з боку принца і його дружини шокували королівську родину, яка випустила з цього приводу коротку заяву. Однак, вона не дала вичерпної відповіді на порушену проблему й не загасила скандал.

Наразі Вільям, який є другим у черзі на британську корону після свого батька, сказав, що не спілкувався з братом після виходу інтерв’ю, однак обов’язково це зробить.

Інтервʼю Гаррі та Меган викликало всесвітню дискусію не лише щодо расизму, але й щодо психічного здоров’я — за словами герцогині Сассекської, атмосфера у королівській родині підвела її до суїцидальних думок. Крім того, інтерв’ю спричинило дискусію про відносини Британії з її колишніми колоніями.

  • Букінгемський палац повідомив, що після інтервʼю принца Гаррі та Меган Маркл з Опрою Вінфрі вся сімʼя засмучена, дізнавшись повною мірою, наскільки складними були останні кілька років для подружжя.
  • На початку січня 2020 року подружжя оголосило, що відмовляється від титулів членів королівської сімʼї. Королева Єлизавета II, принц Чарльз та інші члени монаршого дому вмовили їх зачекати до 31 березня. У цей день Меган і Гаррі написали прощальний пост в Instagram і вирушили спочатку в Канаду, а потім до США.
  • Гаррі та Меган чекають на другу дитину. Про це оголосили 14 лютого — рівно 37 років тому принцеса Діана розповіла, що чекає на другу дитину, якою був Гаррі.
  • Принц Гаррі розповів про побоювання, що його дружина Меган повторить долю його матері — принцеси Діани, яка теж не витримала тиску з боку королівської родини та вийшла з її складу.
  • Пара заснувала свою продюсерську компанію, яка випускатиме документальні фільми та серіали, а також художні фільми і дитячі програми. Їх показуватимуть ексклюзивно на Netflix.