ООН: Служби безпеки М’янми вбили п’ятьох дітей і затримали щонайменше пів тисячі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
ООН: Служби безпеки М’янми вбили п’ятьох дітей і затримали щонайменше пів тисячі

EPA/LYNN BO BO

Служби безпеки М’янми після державного перевороту переслідують не лише дорослих громадян, які протестують проти диктатури, але й молодь і навіть дітей. Третього березня вбили щонайменше п’ятьох неповнолітніх і серйозно поранили чотирьох. Ще велика кількість дітей постраждала від сльозогінного газу та світлошумових гранат.

Про це йдеться в доповіді Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

У країні тривають самовільні затримання всіх категорій громадян — за ґрати посадили щонайменше 500 дітей. Багатьох із них утримують без доступу до адвокатів та зв’язку з зовнішнім світом.

ЮНІСЕФ засудив застосування проти дітей арештів, сили й тим більше бойової зброї, і закликав негайно звільнити затриманих неповнолітніх. Також Фонд закликав усі сторони протистояння в М’янмі дотримуватися міжнародної конвенції з прав дитини.

За даними ООН, служби безпеки режиму нападають на машини швидкої допомоги, що прибувають надати допомогу пораненим протестувальникам на вулицях міст М’янми. Зазначається, що справжня кількість вбитих, поранених і затриманих може бути значно вищою, оскільки не всім вдається повідомити про це і не всі повідомлення можна перевірити.