У Мʼянмі тривають протести проти влади військових: силовики відкрили вогонь по мітингарях — є загиблі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Мʼянмі тривають масові страйки проти військових, які вчинили у країні державний переворот. Силовики жорстко розганяють протестувальників, відкривши по них вогонь.

За даними Reuters відомо про 7 загиблих, AFP повідомляє про шістьох. Крім того, кілька десятків людей отримали поранення.

Протягом вихідних страйки тривають у кількох великих містах країни. Reuters пише, що в Янгоні поліція спочатку використовувала електрошокери, сльозогінний газ та постріли в повітря, щоб розігнати протестувальників, але потім почала по них стріляти.

Працівник лікарні анонімно повідомив ЗМІ, що один протестувальник загинув після вистрілу у груди. Ще одна жінка, за даними її родичів, — померла. Припускають, що це сталося від серцевого нападу після того, як поліцейські використали електрошокери для розгону протесту вчителів.

Поліція також відкрила вогонь по мітингарях у місті Давей, у результаті чого, за даними місцевого політика, загинули троє осіб, а кілька отримали поранення. Крім того, місцеве видання Myanmar Now пише про двох вбитих під час протестів у місті Мандалай.

За даними Reuters, на 18:00 в протестах загинули 18 людей і більше 30 отримали різні поранення, в тому числі кульові.