МОЗ: В Україні ще 90 людей отримали вакцину від коронавірусу. Минулої доби щеплення робили у трьох областях

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ: В Україні ще 90 людей отримали вакцину від коронавірусу. Минулої доби щеплення робили у трьох областях

Tim Reckmann / Flickr

В Україні у суботу, 27 лютого, першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 90 людей. Загалом від початку кампанії у країні щеплення зробили 3 141 особі.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Минулої доби вакцинацію проводили лише у трьох областях — Донецькій (50 щеплень), Луганській (20) та Херсонській (20).

Загалом за весь період кампанії лідером зі щеплень залишається Черкаська область — там вакцину отримали 270 осіб.

  • Кампанія з вакцинації в Україні почалася 24 лютого — щеплення роблять препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield), який доставили за день до старту. Через особливості логістики деякі міста та області отримали вакцину раніше за інші.
  • Після старту вакцинації МОЗ зафіксувало сім скарг, але «всі вони несерйозні», тому у відомстві закликають не панікувати. Разом з тим, у МОЗ розповіли, що після вакцинації від коронавірусу в людей можливі підвищення температури та почервоніння в місці уколу.
  • Українці з березня зможуть записуватися на вакцинацію за допомогою застосунку або порталу «Дія».
  • Україна домовилася про постачання понад 17 мільйонів доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Першу партію з 500 тисячами доз вакцини компанії AstraZeneca отримали 23 лютого. Очікують ще 1,5 мільйона доз цієї самої компанії. Також уряд придбав 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Novavax і майже 2 мільйони доз вакцини китайської компанії Sinopharm. За програмою COVAX Україна розраховує отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer і до 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.