Від коронавірусу в Україні вакцинували вже понад три тисячі осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Від коронавірусу в Україні вакцинували вже понад три тисячі осіб

Matt Allworth / Flickr

В Україні від коронавірусу вже вакцинували 3 051 людину.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоровʼя.

У міністерстві повідомили, що протягом минулої доби щеплення отримали 1 713 осіб. Усі вакциновані наразі отримали першу дозу препарату.

За добу найбільша кількість вакцинованих у Миколаївській області — 170 осіб, Донецька область виявилася на другому місці з показником у 110 вакцинованих. За даними МОЗ, за весь період прищеплювальної кампанії за кількістю вакцинацій лідирує Черкаська область — там уже 270 осіб отримали перше щеплення.

  • 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield), який доставили напередодні. Уже з ранку середи 11 автомобілів із вакциною вирушили в області. Через особливості логістики деякі міста та області отримали вакцину раніше за інші.
  • Наразі Україна домовилася про постачання понад 17 мільйонів доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Першу партію з 500 тисячами доз вакцини компанії AstraZeneca отримали 23 лютого. Очікують ще 1,5 мільйона доз цієї самої компанії. Також уряд придбав 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Novavax і майже 2 мільйони доз вакцини китайської компанії Sinopharm. За програмою COVAX Україна розраховує отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer і до 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.