«Порушень правопорядку не зафіксовано». Поліція відзвітувала про акцію на підтримку Стерненка

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Порушень правопорядку не зафіксовано». Поліція відзвітувала про акцію на підтримку Стерненка

Дмитро Мирончук / «Бабель»

Поліція відзвітувала про акцію на підтримку активіста Сергія Стерненка, якого на цьому тижні засудили в кримінальній справі, що його адвокати та прибічники вважають сфабрикованою. За даними правоохоронців, захід у Києві відбувся спокійно.

«Під час акції у столиці порушень правопорядку не зафіксовано», — повідомляє пресслужба Національної поліції у Facebook.

Сьогодні кияни почали мітингувати біля Офісу президента на Банковій опівдні, де висловили свої умови: звільнити Стерненка та інших політв’язнів, оновити судову систему, перезапустити Вищу раду правосуддя, а нових членів цих органів набрати шляхом проведення чесного конкурсу.

Пізніше активісти рушили до Офісу генерального прокурора, оскільки вважають, що його очільниця Ірина Венедіктова упереджена щодо справи Стерненка. На місці запалили фаєри, які потім жбурнули в будівлю Офісу.

Близько третьої години дня акція завершилася — організатори дали президенту Володимиру Зеленському тиждень, щоб звільнити Стерненка. В разі невиконання вимог 9 березня відбудеться нова акція біля Будинку профспілок на Майдані.

Весь час довкола активістів перебували поліцейські, нацгвардійці та пожежники.

«Завдяки злагодженим діям правопорушень під час цих заходів не зафіксовано», — звітує поліція.

Акція на підтримку Стерненка відбулася сьогодні і під стінами СІЗО в Одесі, де утримують активіста.