Учасники акції на підтримку Стерненка прийшли під Офіс генпрокурора, вимагають відставки Венедіктової

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Учасники акції на підтримку Стерненка прийшли під Офіс генпрокурора, вимагають відставки Венедіктової

Євген Спірін / «Бабель»

Учасники акції на підтримку активіста Сергія Стерненка прийшли до Офісу генерального прокурора.

Мітингарі скандують «Стерненку — волю!», «Справедливість Стерненку — справедливість усім» та «Венедіктова — чума!» Активісти вимагають відставки генерального прокурора Ірини Венедіктової. На місці також запалили фаєри.

Сергій Моргунов / «Бабель»

Євген Спірін / «Бабель»

Євген Спірін / «Бабель»

Пізніше у будівлю Офісу генпрокурора стали жбурляти фаєри. Поряд із будівлею спостерігається дим, лунають вибухи.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Увечері 23 лютого у 25 містах України та трьох містах за кордоном пройшли акції протесту. У Києві та Житомирі були сутички. У столиці постраждали 24 працівники поліції та понад десять протестувальників. В МВС розкритикували протести, а голова Одеської прокуратури назвав акції «тиском на суд».
  • У суботу під ОП відбувається акція протесту, у якій беруть участь понад дві тисячі осіб. На місці незначна кількість поліції, уся техніка зосереджена на вулицях поблизу Офісу президента.