«Наша злість має конкретне імʼя». Учасники акції на підтримку Стерненка рушили до Офісу генпрокурора

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Наша злість має конкретне імʼя». Учасники акції на підтримку Стерненка рушили до Офісу генпрокурора

Сергій Моргунов / «Бабель»

Учасники акції протесту під Офісом президента на підтримку активіста Сергія Стерненка формують колонну й рушають до будівлі Офісу генерального прокурора.

«Саме її [генпрокурора Ірини Венедіктової] руками Кремль посадив Сергія Стерненка. Саме її руками вони порушили всі норми законності, її руками вони пробують закрити рота палкому критику країни-агресора й посіпак Путіна в Україні, саме її руками вони здійснили злочин проти всіх нас», — заявляють учасники акції.

Сергій Моргунов / «Бабель»

Євген Спірін / «Бабель»

Євген Спірін / «Бабель»

Вони впевнені, що Венедіктова та її прокурори упереджені щодо Стерненка. «Саме вона змушувала зампрокурора Трепака оголосити підозру Стерненку та звільнила його, коли він відмовився це зробити. Саме вона, порушуючи всі норми закону, оголосила, що Стерненку буде винесено підозру в будь-якому разі. Саме вона тисла на правосуддя і минулого вівторка таки дотисла. Саме Венедіктова винна, що в країні з’явився новий політв’язень», — йдеться у їхній заяві.

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко начебто організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Увечері 23 лютого у 25 містах України та трьох містах за кордоном пройшли акції протесту. У Києві та Житомирі були сутички. У столиці постраждали 24 працівники поліції та понад десять протестувальників. В МВС розкритикували протести, а голова Одеської прокуратури назвав акції «тиском на суд».
  • У суботу під ОП відбувається акція протесту, у якій беруть участь понад дві тисячі осіб. На місці незначна кількість поліції, уся техніка зосереджена на вулицях поблизу президентської адміністрації.