Верховний суд США дозволив слідству отримати податкові декларації Трампа. Експрезидент не показував їх понад п’ять років

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Верховний суд США дозволив слідству отримати податкові декларації Трампа. Експрезидент не показував їх понад п’ять років

CNBC.com

Верховний суд США відхилив спробу колишнього президента США Дональда Трампа відмовити нью-йоркським слідчим у доступі до його податкових документів. Відтепер окружний прокурор Мангеттена має всі підстави отримати декларації бізнесмена, який обіцяв надати їх ще під час президентських перегонів 2020 року.

Про це повідомляє Financial Times.

Рішення суду призвело до посилення проблем Трампа із законом. Хоча Сенат відхилив імпічмент через роль експрезидента в організації безладу у Вашингтоні, Трамп досі фігурує в розслідуванні прокуратури Джорджії щодо його спроб скасувати результати виборів у штаті.

Податкові документи Трампа, які прокуратура вимагала для розслідування діяльності бізнесмена та його Trump Organization, навряд чи стануть публічними.

Розслідування розпочалося в 2018 році й з тих пір значно розширилося після того, як колишній адвокат експрезидента Майкл Коен зізнався, що платив за мовчання двом жінкам, що мали сексуальний зв’язок з його шефом.

Згідно з судовими документами, прокурор вивчає ймовірні банківські, податкові та страхові порушення сімейної компанії колишнього глави держави.

Трамп довгий час відмовлявся публікувати свої податкові декларації, стверджуючи, що не може цього зробити з 2015 року, оскільки їх перевіряє Служба внутрішніх доходів. За інформацією від Служби, заборони на публікації податкових документів під час перевірки не існує.