Facebook видалила сторінку збройних сил Мʼянми, які вчинили у країні переворот

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Соціальна мережа Facebook у неділю, 21 лютого, видалила головну сторінку збройних сил Мʼянми, які вчинили військовий переворот 1 лютого. Про це повідомляє Reuters.

Офіційна назва збройних сил Мʼянми — Татмадау. Їх сторінка True News на момент написання матеріалу не доступна.

«Відповідно до нашої глобальної політики, ми видалили з Facebook сторінку Tatmadaw за неодноразові порушення наших стандартів спільноти, що забороняють підбурювання до насильства та координування заподіяння шкоди», — йдеться в заяві представника Facebook.

Нагадаємо, 20 лютого поліція і солдати обстріляли демонстрантів, які протестували проти військового уряду. Тоді, як пише BBC, загинуло двоє людей, загальна кількість зросла до трьох (першою померла дівчина, якій вистрілили в голову).

Facebook в останні роки співпрацювала з активістами за громадянські права і демократичними політичними партіями в Мʼянмі. У 2018 року вона заблокувала сторінку головнокомандувача армії Мін Аун Хлайна — нині військового керівника — і 19 інших старших офіцерів і організацій.

Напередодні листопадових виборів Facebook оголосила про закриття мережі з 70 фальшивих акаунтів і сторінок, якими керували військові. На сторінках публікували позитивний контент про армію та критику лідерки країни Аун Сан Су Чжі і її партії.