У США вчинили самогубство двоє працівників поліції, які стримували прибічників Трампа під час штурму Капітолія

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США вчинили самогубство двоє працівників поліції, які стримували прибічників Трампа під час штурму Капітолія

Samuel Corum / Stringer / Getty Images

У США вчинили самогубство двоє працівників поліції, які 6 січня обороняли Капітолій під час нападу прибічників тодішнього президента США Дональда Трампа. Ще кілька погрожували накласти на себе руки протягом кількох днів після спроби заколоту.

Про це пише The Washington Post.

51-річний Говард Лібенгуд, який працював у поліції Капітолія з 2005 року, наклав на себе руки 9 січня, через три дні після штурму. Про це стало відомо лише наприкінці місяця під час закритих слухань Конгресу щодо масових заворушень у столиці.

Родина Лібенгуда уникає публічності й упевнена, що його самогубство слід вважати загибеллю під час служби. Наразі обставини смерті чоловіка не розкривають.

«Якби він не служив країні, вони вірять, що він сьогодні був би живий», — сказав адвокат родини Баррі Поллак.

Другим працівником поліції, який пішов з життя після штурму Капітолія, став 35-річний Джеффрі Сміт. Під час сутичок він дістав поранення — один із прибічників Трампа вдарив його по голові металевою палицею. Якоїсь миті правоохоронець запанікував, бо вирішив, що заколотники можуть його вбити.

Після заворушень він отримав лікарняну відпустку для оздоровлення, але переживав постійні болі в голові, відмовлявся виходити на вулицю, спілкуватися з іншими людьми й навіть дивитися телевізор. Після повторного обстеження 14 січня Сміту наказали повернутися до роботи.

Наступного дня він застрелився дорогою до служби — його тіло зі смертельним пораненням голови знайшли в машині біля меморіального бульвару Джорджа Вашингтона. Родина Сміта також вважає, що це самогубство слід розглядати як загибель під час виконання службових обовʼязків.

За словами конгресмена від Демократичної партії Девіда Чічілліна, в перші дні після заворушень у Вашингтоні вчинити самогубство погрожували декілька працівників поліції. Один із них отримував численні погрози й навіть звільнився зі служби. Ці свідчення додали до обвинувачень проти Дональда Трампа для оголошення імпічменту.