Сенат США назвав конституційним процес імпічменту Трампа

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Сенат США назвав конституційним процес імпічменту Трампа

Gage Skidmore / Flickr

Сенат Конгресу США проголосував за те, що процедура імпічменту щодо колишнього президента Дональда Трампа не суперечить американській Конституції. Це означає, що процес у цій справі продовжиться. Про це повідомляє CNN.

Для ухвалення рішення потрібна була більшість голосів. За визнання конституційності процесу проголосували 56 сенаторів, включаючи шість республіканців, проти виступили 44.

Процес у справі про імпічмент Трампа продовжиться завтра, 10 лютого. Кожній зі сторін — Палаті представників та захисту Трампа — нададуть по 16 годин для представлення своїх аргументів.

  • 13 січня Палата представників Конгресу США оголосила Трампу другий імпічмент — цього разу через підбурювання до заколоту. Він став першим президентом в історії США, якого двічі піддали імпічменту.
  • Згідно з документами про імпічмент Трампа, він — єдиний відповідальний за штурм Капітолія 6 січня, оскільки він довів своїх прихильників до «божевілля», щоб залишитися при владі. Сторона звинувачення навіть звернулася до історії та нагадала, що автори американської Конституції побоювалися подібних сценаріїв.