Разумков пояснив, чому вносив законопроєкт щодо КСУ, альтернативний президентському: мав стати проміжним кроком

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Разумков пояснив, чому вносив законопроєкт щодо КСУ, альтернативний президентському: мав стати проміжним кроком

УНІАН / Кузьмін Олександр

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що його законопроєкт про Конституційний суд, який був внесений одразу після проєкту президента для вирішення конституційної кризи, мав стати «проміжним кроком».

Про це він сказав в інтервʼю «Бабелю».

«Його не проголосували з низки причин — його блокували, я захворів. Ми пішли іншим шляхом — створили робочу групу. За результатами її роботи ухвалили два законопроєкти — про повернення електронного декларування та про нормалізацію роботи Національного агентства із запобігання корупції», — розповів Разумков.

За його словами, наступний, третій етап — це вже питання про КСУ. І там, наголошує Разумков, усе «набагато складніше».

«У першому читанні законопроєкт про конституційні процедури не підтримали і відправили на доопрацювання. Сподіваюся, він повернеться в зал у найближчому майбутньому», — зазначив спікер.

Нагадаємо, після скандального рішення КСУ наприкінці жовтня президент Володимир Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт, у якому пропонував розпустити чинний склад суду. Разумков виступив проти і разом із групою депутатів подав альтернативний проєкт про відновлення е-декларування. У підсумку 27 січня Зеленський відкликав з розгляду парламенту свій законопроєкт.