Лідерка демократів у Конгресі назвала Трампа «слугою Путіна». Вони знову спробують оголосити президентові імпічмент

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лідерка демократів у Конгресі назвала Трампа «слугою Путіна». Вони знову спробують оголосити президентові імпічмент

Mark Wilson / Getty Images

Палата представників Конгресу США 11 січня почне розглядати резолюцію із закликом до віцепрезидента Майка Пенса усунути чинного главу держави Дональда Трампа. Якщо той відмовиться, Палата представників сама розпочне процедуру імпічменту. Про це заявила спікер Палати Ненсі Пелосі, яку цитує CNN.

Пенсу запропонують скликати головних посадовців адміністрації для приведення в дію 25-ї поправки до Конституції. Після цього віцепрезидент повинен розпочати виконувати обовʼязки глави Білого дому.

На відповідь Пенс має 24 години. Наступним кроком стане розгляд питання про процедуру імпічменту щодо Трампа. Це буде перший випадок в історії США, коли конгресмени вдруге намагаються усунути президента від влади.

Пелосі в інтерв’ю для CBS також назвала Трампа «слугою Путіна» — президента Росії. «Не знаю, що є у росіян на президента Трампа, приватне, політичне чи фінансове […] Але у мене немає іншого пояснення, чому президент США аж до такої міри [поводиться як] слуга Путіна», — сказала Пелосі, коментуючи реакцію Трампа на причетність російських хакерів до кібератаки на уряд США.

Нагадаємо, раніше CNN з посиланням на джерела повідомив, що Пенс не готовий до усунення Трампа ані через імпічмент, ані через 25-у поправку до Конституції. На думку Пенса, будь-які дії проти Трампа призведуть до ще більшої дестабілізації та ризиків для країни.