Монарше подружжя Великої Британії зробило щеплення вакциною від коронавірусу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Монарше подружжя Великої Британії зробило щеплення вакциною від коронавірусу

Suzanne Plunkett / WPA Pool / Getty Images

Королева Великої Британії та її чоловік герцог Единбурзький зробили щеплення вакциною від коронавірусу. Монарше подружжя потрапило до першої черги вакцинації через поважний вік — Єлизаветі 94 роки, а Філіпу — 99.

Про це повідомляє BBC.

Королева з чоловіком прищепилися у Віндзорському палаці. Єлизавета одразу доручила оголосити про щеплення, щоб виключити домисли з цього приводу. Наразі не уточнюється, якою саме вакциною прищепилися Єлизавета та Філіп.

Черга на вакцинацію, у яку потрапило подружжя, нараховує 1,5 млн людей, старших за 80 років.

Масова вакцинація у Великій Британії розпочалася 8 грудня — країна стала першою на Заході, де схвалили розробку від коронавірусу та розпочали щеплення. Першою, хто отримав укол, стала 90-річна мешканка Північної Ірландії. Вона порадила всім, кому пропонуватимуть вакцинацію, не відмовлятися від цієї можливості.

Королева Єлизавета вперше від початку пандемії відвідала публічний захід поза резиденцією у жовтні 2020 року — в лабораторії, яка вела справу щодо отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля «Новачком».

Подружжя провело англійський локдаун у своєму палаці, вони не збиралися з іншими членами родини на Різдво, як робили зазвичай. Королева з чоловіком відсвяткувала 73-ю річницю подружнього життя.

У грудні вперше від початку пандемії королева з’явилася поряд із іншими старшими членами монаршої родини.

У 2020 році Єлизавета провела сім місяців — з березня до жовтня — за межами резиденції та не виконувала свої посадові обов’язки.

За цей час її 72-річний старший син, принц Чарльз, перехворів на коронавірус у легкій формі.

За даними джерел BBC, на коронавірус у квітні перехворів і онук королеви — принц Вільям. Ця інформація досі офіційно не підтверджена. Тоді ж COVID-19 підтвердили у премʼєр-міністра Бориса Джонсона. Саме це вплинуло на рішення Вільяма промовчати про своє зараження.