Сервіс Netflix не буде додавати до серіалу «Корона» позначку про вигадку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Сервіс Netflix не буде додавати до серіалу «Корона» позначку про вигадку

Netflix

Стримінговий сервіс Netflix не буде додавати до серіалу про британську монархію «Корона» позначку про вигадку через певні історичні неточності. Про це повідомляє The Independent.

До цього критики повідомляли, що у серіалі кілька ключових сцен — це вигадка. Вони були стурбовані тим, що глядачі можуть цього не усвідомити. 30 листопада Міністерство культури Великої Британії попросило Netflix додати позначку про вигадку. «Це чудово створений художній твір, тому, як і у випадку з іншими ТВ-програмами, Netflix повинен дати чітко зрозуміти це з самого початку. Без цього, я боюся, покоління, які не пережили ці події, можуть сприйняти їх як факт», — заявив глава Мінкульту Олівер Дауден.

Аналогічне прохання висловив й брат принцеси Діани Чарльз Спенсер: «Я думаю, що дуже допоможе, якщо на початку кожного епізоду буде сказано:« Це неправда, але заснована на реальних подіях. Тоді всі зрозуміють, що це драма заради драми».

У Netflix у відповідь на це заявили, що «Корона» — це драма, і глядачі серіалу зрозуміють, що це художній твір, який заснований на історичних подіях.

«В результаті ми не плануємо — і не бачимо необхідності — додавати дисклеймер», — додали у Netflix.

Про що серіал? «Корона» розповідає історію британської королівської сім’ї з того часу, коли Єлизавета ІІ вийшла заміж за принца Філіпа у 1947 році. Події в ньому розгортаються у хронологічному порядку: перший сезон змальовує ранні роки правління королеви, другий закінчується народженням принца Едварда, а третій описує життя монаршої родини у 1964—1976 роках. У фокусі четвертого сезону — весілля принца Чарльза і принцеси Діани, народження їхніх дітей, а також конфлікт Єлизавети ІІ з тогочасною прем’єркою Великої Британії Маргарет Тетчер.