Королева Єлизавета вперше від початку пандемії відвідала публічний захід поза резиденцією — у лабораторії, яка вела справу Скрипалів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Королева Єлизавета II вперше за 7 місяців від початку пандемії провела публічний захід за межами королівської резиденції у Віндзорському палаці. Про це повідомляє BBC.

Вона з принцом Вільямом поїхала до військової лабораторію Портон-Даун, яка у 2018 році вела справу про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля «Новачком».

У рамках візиту вони поговорили із тими, хто брав участь у ідентифікації нервово-паралітичної речовини, і з тими, хто працював над деактивацією «Новачка».

Зазначимо, 1 червня королеву Великої Британії Єлизавету вперше від початку карантину побачили за межами Віндзорського палацу. Королева проїхалась своїми володіннями в передмісті Лондона верхи — цим вона полюбляла займатися все своє життя.

Також через пандемію королева по-іншому відсвяткувала свій 94-й День народження. На її честь у Віндзорському замку відбувся невеликий військовий парад. Програму церемонії, у якій зазвичай задіяні сотні військових, скоротили через пандемію.

За парадом звичайно спостерігають тисячі людей. Але цього року церемонія відбулася лише за участі солдатів першого батальйону гвардії Уельсу. При цьому солдати дотримувалися дистанції — понад 2 метри один від одного.

Ніхто з членів королівської сімʼї не був присутній. Парад пройшов без чоловіка королеви, а також без її дітей і внуків.