НАБУ звинуватило Печерський суд і Офіс генпрокурора у захисті ексміністра Злочевського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне антикорупційне бюро заявило про «безпрецедентний опір» у справі ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського, якого підозрюють в організації давання хабаря в $6 млн керівникам НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в заяві НАБУ.

Бюро відреагувало на постанову Печерського райсуду Києва, який зобовʼязав Офіс генпрокурора забрати вже завершену справу Злочевського у НАБУ. НАБУ заявляє, що суд і окремі особи Офісу генерального прокурора своїми діями захищають Злочевського і він може уникнути покарання. Про це раніше говорили і в САП, зазначивши, що суд і ОГП йдуть за схемою справи забудовника Максима Микитася, коли Печерський суд передав справу НАБУ до СБУ.

«Змушені констатувати, що замість протидії незаконним діям суду, Офіс генерального прокурора натомість сприяє їхній легітимізації. Такої кількості явно незаконних дій органів прокуратури та органів судової влади ми не спостерігали за весь період існування антикорупційних органів», — заявили в НАБУ, додавши, що у бюро є докази того, що Злочевський впливає на діючих посадових осіб в органах влади, в тому числі правоохоронних органах.

Бюро також опублікувало відеозапис частини розмов учасників злочину.