САП оскаржила в суді закриття справи проти Злочевського

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
САП оскаржила в суді закриття справи проти Злочевського

Скакодуб Андрій / УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення суду про закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«13 жовтня 2020 року Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Офісу генерального прокурора оскаржено до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду рішення Печерського районного суду м. Києва про зобов’язання закрити справу стосовно ексміністра екології», — йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що рішення суду навіть не надходило до Офісу генпрокурора чи САП, а його знайшли лише під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень. Також там вважають, що суддя, який ухвалив таке рішення, вийшов за межі своїх повноважень, і готують звернення до Вищої ради правосуддя зі скаргою на його дії.

Що за справа?

13 червня 2020 року директор НАБУ Артем Ситник і вже колишній голова САП Назар Холодницький заявили, що їм давали хабар за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Компанія Burisma, президентом якої є Злочевський, заперечує його причетність до хабаря у $6 мільйонів.

За даними слідства, посередником у справі про передачу хабаря у $6 мільйонів виступав перший заступник начальника управління Державної податкової служби в Києві Микола Ільяшенко, якого вже заарештували.