США можуть розпочати вакцинацію вже наступного тижня. Регулятори готові схвалити розробку Pfizer

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
США можуть розпочати вакцинацію вже наступного тижня. Регулятори готові схвалити розробку Pfizer

Marco Verch / Flickr

Управління з продовольства і медикаментів США готове схвалити вакцину від коронавірусу, розроблену компаніями Pfizer і BioNTech. Незалежні експерти розглянули дані випробувань, тож масову вакцинацію американців можуть розпочати вже в понеділок.

Про це повідомляє Business Insider.

Наразі чиновники працюють над завершенням екстреного дозволу для поширення американсько-німецької мРНК-вакцини від коронавірусу, яка стане першою на континенті. Імунізацію населення можуть розпочати вже наступного тижня.

«Ми можемо побачити вакцинацію людей вже у понеділок або вівторок наступного тижня», — оголосив міністр охорони здоров’я США Алекс Азар.

Одразу після схвалення вакцини ініціатива Operation Warp Speed, що відповідає за щеплення в США, буде готова доставити в країну близько трьох мільйонів доз. До початку березня планують прищепити 100 мільйонів громадян.

Наразі регулятори ще розглядають документи на екстрене схвалення, яке подала інша компанія-розробник мРНК-вакцини Moderna. Її препарат також виявив високу ефективність у випробуваннях.