Журналіст Бутусов звинуватив Міноборони у брехні та пригрозив судом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Журналіст Юрій Бутусов звинуватив Міністерство оборони України у брехні щодо проведення співбесіди та причин відмови в наданні посади, а також повідомив, що подаватиме до суду, де буде вимагати офіційних вибачень.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Мене не запросили на зустріч із міністром оборони, не дали можливість представити мою програму дій, мені не представили жодної посади, яку я міг би зайняти в Міноборони, хоча сам міністр офіційно заявив про це на своєму сайті на всю країну. Замість цього мені хамлять через офіційну сторінку», — заявив Бутусов.

Також журналіст розповів, що напередодні, 10 грудня, йому зателефонував начальник департаменту кадрової політики Міноборони Олег Яцино, з яким він говорив лише про те, що чекає на організацію зустрічі з міністром Андрієм Тараном, який «відповідає за офіційну пропозицію роботи через його сайт».

«Яцино мені подякував і повісив трубку. Після цього я прочитав мерзенну брехню і хамство на свою адресу на сайті Міноборони. Я вимагаю публічної зустрічі з головою департаменту кадрової політики Олегом Яцином, щоб він при всіх у прямому ефірі розповів, про які компетенції він зі мною говорив? Адже жодного обговорення чого-небудь не було. Якщо Яцино не піде на публічну зустріч, буду змушений залучати його на таку зустріч через суд, через народних депутатів. Люди повинні знати правду — зі мною ніхто нічого не обговорював», — додав Бутусов.

Водночас журналіст звинуватив Міноборони у зневазі та цькуванні через слова про «некомпетентність космічного масштабу» і комплекс Наполеона».

«Порядок призначення на посади не передбачає винятків ані для людей, які вважають, що міністр оборони може призначати «міністра оборони», ані для авторів чудесних «програм», в яких поради космічного масштабу межують із космічного масштабу некомпетентністю, ані для людей з комплексом Наполеона», — процитував він публікацію відомства.