Журналіст Бутусов прийняв пропозицію роботи в Міноборони і оприлюднив свою програму дій

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Журналіст Юрій Бутусов прийняв пропозицію Міністерства оборони про роботу.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook та опублікував свою програму дій, яка складається з 12 пунктів.

«Я розумію, якщо керівництво Міноборони під час війни визнає свою нездатність впоратися з проблемами управління без мене, журналіста, і пропонує високу посаду, то як відповідальний громадянин, я зобовʼязаний прийняти цю пропозицію. Чекаю запрошення до міністра або до президента. Я готовий навести лад у Міноборони», — заявив він.

Також Бутусов зазначив, що, оскільки всі посади директорів департаментів за законом можуть бути зайняті винятково на конкурсних засадах, Міноборони не може гарантувати йому будь-яку з цих посад, бо це буде корупцією, тож наразі «відкриті тільки посади міністра та заступників міністра».

Серед пунктів його програми — через провали спецоперацій провести розслідування на наявність можливих російських шпигунів, аудит дій Міноборони за 2020 рік у фінансовій сфері, встановлення причин зриву держоборонзамовлення, розробка військової доктрини, створення групи військових та цивільних експертів з низки питань, підготовка програм розвитку ЗСУ, реформа територіальної оборони та реформа Міноборони тощо.