Міноборони запропонувало посаду своєму критику — журналісту Бутусову. Той назвав умови

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Міноборони запропонувало посаду своєму критику — журналісту Бутусову. Той назвав умови

Міністерство оборони України запропонувало журналісту Юрію Бутусову, який неодноразово критикував відомство, посаду.

Про це 8 грудня повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

«Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага. Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики», — йдеться в повідомленні.

У міністерстві також наголосили, що Бутусов є «одним із найбезкомпромісніших експертів щодо Міноборони», та запевнили, що критична налаштованість не виключає «співпраці та пошуку точок дотику».

Водночас Бутусов на своїй сторінці у соцмережі розповів, що наразі пише відповідь Міноборони, яку скоро опублікує.

«Буде цікаво», — анонсував він.

У коментарі «Детектору медіа» Бутусов уточнив, за яких умов погодиться на пропозицію міністерства.

«Мене цікавить та посада, яка мені забезпечить доступ до «справи вагнерівців», щоб я зміг переконатися, від кого насправді йшов виток. Якщо ви хочете, щоб я припинив писати про «справу вагнерівців» — дайте мені посаду, яка дозволить цю справу контролювати. Я отримаю доступ до документів, і в мене не буде питань», — пояснив він.

Також журналіст зазначив, що очікує на пояснення, яку посаду йому може запропонувати Міноборони, і запрошення на зустріч із міністром Андрієм Тараном.

«Якщо пропонуєте іншу посаду, будь ласка, скажіть, яку посаду. Поки незрозуміло. Це виглядає як інформаційна мильна бульбашка. Я сподіваюся, що міністр Таран усвідомлює серйозність своїх позицій в інтернеті. Люди все життя роблять кар’єру, щоб обійняти ті чи інші посади в Міноборони. Не можна бути таким легковажним, треба відповідати за слова. Я тепер серйозно очікую запрошення до міністра, пропозицій конкретних посад», — додав Бутусов.