Axios: Трамп планує помпезний виліт із Білого дому та масштабний мітинг, щоб відвернути увагу від інавгурації Байдена

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Axios: Трамп планує помпезний виліт із Білого дому та масштабний мітинг, щоб відвернути увагу від інавгурації Байдена

lindsaydocherty.com

Президент США Дональд Трамп визначився з тим, як покидатиме Білий дім — спочатку він вилетить з території резиденції глави держави на військовому вертольоті, а потім вирушить до Флориди на мітинг, що відверне увагу від церемонії інавгурації Джо Байдена, який переміг на виборах.

Про це повідомляє Axios із посиланням на джерела, знайомі зі справою.

Трамп планує використати свої убуваючі повноваження головнокомандувача армії США, щоб облаштувати виїзд та висловити свою зневагу Байдену, чию перемогу він не визнає. Президент не планує відвідувати інавгурацію свого наступника та вітати його в Білому домі.

Такі плани можуть створити безпрецедентну картину — колишнього президента зустрічатимуть оваціями в аеропорту, в той час як новий президент зачитуватиме присягу на малолюдній площі біля Капітолію.

Трамп планує оголосити в цей день про свої плани балотуватися на виборах 2024 року й стати на майбутні чотири роки головним критиком Байдена.

Кампанія Трампа не коментує цю інформацію. В Білому домі заявили, що президент повідомить про будь-які плани на день інавгурації — 20 січня 2021 року — заздалегідь.