Комуністи, Чавес і Сорос. Адвокати Трампа назвали винних в його поразці на виборах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Комуністи, Чавес і Сорос. Адвокати Трампа назвали винних в його поразці на виборах

TheDigitalArtist / Pixabay

Адвокати чинного президента США Дональда Трампа висунули нову версію обставин, через які він програв на виборах демократу Джо Байдену. Згідно з їхніми бездоказовими твердженнями, у фальсифікаціях винна змова, що веде до уряду Венесуели.

Про це пише The Washington Post.

На пресконференції адвокат Сідні Павелл заявила, що на фальсифікацію виборів президента вплинули «гроші комуністів з Венесуели, Куби та, ймовірно, Китаю», а система електронного голосування Dominion та інші дотичні технології були «створені у Венесуелі за вказівкою Уго Чавеса».

Прикметно, що колишній президент Венесуели Чавес мертвий вже сім років, а систему для голосування Dominion створили в Канаді. Як зазначає видання, цей та інші закиди походять напряму з конспірологічних і праворадикальних блогів.

На переконання адвоката Рудольфа Джуліані, окрім комуністів, до фальсифікацій причетний також відомий мільярдер і філантроп Джордж Сорос.

«У це неможливо повірити, але компанія, яка рахує наші голоси та контролює наше голосування, належить двом венесуельцям, які були союзниками Чавеса і зараз є союзниками Мадуро. Це компанія, голова якої є близьким діловим партнером Джорджа Сороса — найбільшого донора Демократичної партії, антифа й Black Lives Matter», — заявив адвокат.

Справді, голова компанії SGO, якій належить розробник системи голосування Smartmatic, є членом правління фонду Сороса Open Society Foundations, що фінансує організації громадянського суспільства, зокрема рух Black Lives Matter. Проте безпосереднього зв’язку між Соросом і системою голосування немає.

Джуліані також заявив, що у штатах, де з великим відривом переміг Байден, справжнім переможцем є Трамп, і пообіцяв надати докази. Юрист наголосив, що Байден сам зізнався в тому, що має «найкращу команду фальсифікаторів виборів у світі», хоча насправді у виступі демократа йшлося про групу реагування на можливі порушення на дільницях.

«Вони припустилися значних помилок, як і всі шахраї. І ми їх спіймали», — підкреслив Джуліані.

Усі докази адвокати пообіцяли надати в суді.

Ці заяви шокували навіть новопризначеного голову Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури, попередник якого був звільнений, оскільки спростовував закиди Трампа про фальсифікації.

«Ця пресконференція була найнебезпечнішою годиною і сорока п’ятью хвилинами на телебаченні за всю історію Америки. І, ймовірно, найбожевільнішою», — сказав голова агентства Крістофер Кребс.

Видання зазначає, що деякі старші конгресмени з обох партій різко розкритикували виступ адвокатів Трампа. Так, голова демократичної більшості в Палаті представників Стені Гоєр назвав цю пресконференцію «чимось близьким до зради», а республіканський сенатор Мітт Ромні вбачає у ній тиск на посадовців «для знищення волі народу».

Проте команда Байдена не вбачає у зміні риторики представників Трампа особливої проблеми та не вірить в її успіх.

«Ніщо з цього не має юридичної ваги. Вони переходять від повністю проваленої судової стратегії до стратегії введення людей в оману», — сказав старший радник кампанії Байдена Боб Бауер.