Дональд Трамп знову заявив, що переміг на виборах. Союзники президента хочуть викупити консервативний телеканал, який це визнає

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дональд Трамп знову заявив, що переміг на виборах. Союзники президента хочуть викупити консервативний телеканал, який це визнає

Bloomberg / Contributor

Чинний президент США Дональд Трамп заявив, що все ж переміг на виборах — менш ніж через добу після того, як визнав перемогу свого опонента Джо Байдена, щоправда, внаслідок фальсифікацій. Про це він написав у Twitter, але соцмережа менш ніж через 10 хвилин помаркувала цей допис як суперечливий.

«Я виграв ці вибори!» — написав Трамп.

Соцмережа відреагувала на заяву глави держави та повідомила, що офіційні джерела ще з 10 листопада мають іншу інформацію щодо переможця, посилаючись на підрахунок голосів виборців і виборчих колегій, за яким впевнено лідирує Байден. Коментатори під новою заявою Трампа про виграш відреагували, як завжди, двояко.

«Залишилося всього 65 днів його скажених дописів. Ми виносимо сміття 20 січня 2020 року», — зраділа одна з коментаторок.

Інші висловлювалися на підтримку президента або ж натякали на проблеми з його психічним станом. Один з користувачів порівняв Трампа із суперлиходієм зі всесвіту «Бетмена», що лікується у психіатричній клініці «Аркхем».

Остання заява президента суттєво відрізняється від попередніх. Ще 14 листопада він припустив у виступі на пресконференції, що з наступного року у США може бути інша адміністрація, і лише «час покаже», хто її очолить. Наступного дня він скоригував свою думку і зазначив, що Байден переміг завдяки фальсифікаціям.

Тим часом The Wall Street Journal повідомляє, що союзники Трампа вже два роки розглядають можливість викупити консервативний телеканал Newsmax. Його редакція, на відміну від лояльного до виборів Fox News, продовжує вірити в перемогу чинного президента.

З дня виборів рейтинги каналу різко зросли, оскільки він приваблює глядачів, відданних Трампу і розчарованих у Fox News, який швидко визнав перемогу Байдена. Ведучі Newsmax повторювали заяви Трампа про те, що вибори були «вкрадені», не надаючи жодних підтверджень.

Наразі переговори про інвестування в Newsmax, який збільшив у дні виборів свою аудиторію з 200 тисяч до мільйона глядачів, проводить компанія Hicks Equity. Нею володіє топреспубліканець і прибічник Трампа Томас Гікс. Раніше від джерел видання Axios стало відомо, що президент хоче створити власне медіа, яке транслюватиме програми в інтернеті, але також розглядає варіанти тіснішої співпраці з консервативними телеканалами.