Байден переміг у Джорджії, хоча й без цього мав перевагу. Тепер він попереду з відривом у 74 голоси колегії виборщиків

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Байден переміг у Джорджії, хоча й без цього мав перевагу. Тепер він попереду з відривом у 74 голоси колегії виборщиків

Joe Biden / Twitter

Джо Байден став першим демократичним кандидатом з 1992 року, який переміг у штаті Джорджія — тепер він має 306 голосів колегії виборщиків з необхідних 270 для обрання новим президентом. Тим часом кілька штатів відхилили позови команди Дональда Трампа з приводу ймовірних фальсифікацій.

Про це повідомляє BBC.

З таким відривом перемога Байдена стає ще більш очевидною, і хоча Трамп досі не визнав поразки, він уже зробив один крок у цьому напрямку, припустивши, що з наступного року в США може бути нова адміністрація.

Наразі розподілення голосів колегії виборщиків між кандидатами нагадує результат 2016 року, але прямо протилежне — тоді Трамп отримав 304 голоси. Тепер він отримав 232 — майже як його суперниця Гілларі Клінтон чотири роки тому.

Трамп досі намагається судитися за перегляд голосування або вибраковування бюлетенів, надісланих поштою, і вже добився ручного перерахування голосів у Джорджії, де переміг його опонент. У штабі Байдена вважають, що це не вплине на результат.

Як зазначає видання, Байдену не обов’язково було перемагати в Джорджії, та навіть у Аризоні — він вже має достатню перевагу для того, щоб стати президентом. Зокрема перемогу забезпечили північні промислові штати Вісконсин, Мічиган і Пенсильванія.

Перемога ж у Джорджії та Аризоні — традиційно республіканських штатах — може означати перспективу для демократів у майбутньому.