«Демонстрація бурхливої діяльності». Садовий пояснив, чому відмовився виконувати рішення уряду про карантин вихідного дня

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Демонстрація бурхливої діяльності». Садовий пояснив, чому відмовився виконувати рішення уряду про карантин вихідного дня

Фото надане Львівською міською радою

Ефективність карантину вихідного дня не підтверджена, тому представники малого бізнесу у Львові можуть не виконувати рішення Кабінету міністрів про його запровадження.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий в інтерв’ю «Бабелю».

«Ми щодня моніторимо ситуацію і бачимо динаміку. Стосовно карантину вихідного дня — жодний фаховий лікар не підтвердив мені, що він працює. Це просто демонстрація бурхливої діяльності. Найшвидше можна заразитися у громадському транспорті, у великому торговому центрі, тому в суботу і неділю вони у Львові не працюють. А в маленькому магазинчику, куди впродовж дня зайде п’ятеро чи десятеро людей, мінімальна можливість зараження. Те саме з кафе, де будуть зайняті три-чотири столики по двоє людей, — це ні на що не впливає», — пояснив він.

За словами Садового, у Львові в малому бізнесі працюють приблизно 50 тисяч осіб, ще 30 тисяч — в ІТ-галузі.

«Якщо позбавити їх заробітку, вони прийдуть до мерії і скажуть: “Дайте нам гроші”. Ви ж розумієте, що уряд жодної компенсації нікому не заплатить, тому що тих грошей фізично немає», — наголосив очільник міста.

Він також зазначив, що у країні існує проблема з тим, щоби вчасно заплатити гроші пенсіонерам і медикам.

Водночас Садовий вважає, що запровадження локдауну дало ефект у низці країн, а також запевнив, що в разі оголошення жорсткого карантину не буде сперечатися.

«Це має бути рішення на рівні держави і воно має бути однакове для всіх. Якщо держава ухвалить рішення про повний локдаун, то його повинні виконувати усі», — сказав він.