«Я радикальний і завжди таким був». Міністр Аваков закликав негайно ввести локдаун в Україні

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Я радикальний і завжди таким був». Міністр Аваков закликав негайно ввести локдаун в Україні

Facebook / МВС України

В Україні через велику кількість випадків зараження коронавірусом потрібно негайно запровадити локдаун тривалістю у щонайменше три тижні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі одного з українських каналів.

«Моя особиста точка зору: необхідно вводити локдаун якомога швидше, тривалістю три або чотири тижні. Не потрібно ховатися за політичними лозунгами або за якимись зручними формулюваннями», — наголосив він.

За словами Авакова, йдеться про системні, дуже великі ризики для здоров’я громадян України.

«Щойно ми будемо готові сформулювати в деталях і в реальних механізмах ту програму компенсації, яку озвучив президент, сподіваюся, що це будуть найближчі дні, потрібно негайно ввести локдаун, перервати ланцюг інфікування, намагатися зберегти здоров’я українців і піти від ситуації, коли будуть понад 200 смертей щоденно. Я тут радикальний і завжди таким був. Потрібно запроваджувати локдаун негайно», — додав міністр.

Також Аваков зазначив, що епідеміологічна ситуація у всій країні приблизно однакова, тому він вважає, що опиратися на «зони» не потрібно, а локдаун слід запроваджувати в усіх областях.

«Ми не можемо чекати, поки обвалиться медична система, і маємо зупинити цей ланцюг поширення хвороби. Для мене однаково катастрофічна ситуація як із заповненням лікарень на 90%, так і на 70%», — сказав очільник МВС.

  • 11 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня. Країна відходить від адаптивного карантину — у всіх містах діятимуть обмеження «помаранчевої» зони. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.
  • Уряд готується до всіх можливих сценаріїв через ситуацію з коронавірусом в Україні, зокрема й до можливого жорсткого карантину на новорічні та різдвяні свята.