Уряд готується до різних сценаріїв через кількість хворих на коронавірус. Серед них — локдаун на зимові свята

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Уряд готується до різних сценаріїв через кількість хворих на коронавірус. Серед них — локдаун на зимові свята

«Бабель»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд готується до всіх можливих сценаріїв через ситуацію з коронавірусом в Україні, зокрема й до можливого введення жорсткого карантину на новорічні та різдвяні свята. Про це він сказав на засіданні уряду.

При цьому, наголосив глава уряду, поки про введення більш жорстких карантинних заходів не йдеться. «Але ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня — період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати», — наголосив він.

Шмигаль повідомив, що зараз уряд розробляє план реагування на випадок погіршення ситуації. «Наші кроки мають бути зрозумілими та передбачуваними для людей і бізнесу», — додав він.

Нагадаємо, напередодні міністр культури Олександр Ткаченко запропонував ввести двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів. У «Слузі народу» не виключають цей варіант, але також розглядають інші.

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов згодом теж підтвердив, що влада розглядає варіант введення локдауну. «Найкращий метод — це повне розірвання передачі хвороби на три тижні. Тоді ми можемо відчути ефект», — наголосив міністр.