Глава МОЗ підтвердив, що в Україні справді розглядають варіант жорсткого локдауну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов підтвердив, що в Україні розглядають варіант введення локдауну, якщо кількість хворих на коронавірус зростатиме. Про це він заявив в ефірі каналу «Україна 24».

«Введення будь-яких карантинних обмежень робиться виключно з точки зору [...] цифр зростання. Зрозуміло, що ми дивимося і говоримо про те […], що може бути більш жорсткий карантин. Найкращий метод — це повне розірвання передачі хвороби на три тижні. Тоді ми можемо відчути ефект, який відчули європейські країни, ввівши такі обмеження», — розповів міністр.

Водночас він наголосив, що важливо також врахувати і стан української економіки. «Ми завжди виходимо з цих двох речей і намагаємось шукати баланс. Але зрозуміло, що можуть бути такі обставини, що ми повинні будемо це [локдаун] ввести суто з точки зору збереження життя. Якщо говоримо про повний жорсткий карантин, він торкатиметься всіх без виключення, як це було навесні», — зазначив Степанов.

Нагадаємо, напередодні міністр культури Олександр Ткаченко запропонував ввести двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво та Новий рік від масових заходів. У «Слузі народу» не виключають цей варіант, але також розглядають інші.