ВООЗ радить на різдвяні свята утриматись від посиденьок з родиною. Їх можна перенести в онлайн

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ВООЗ радить на різдвяні свята утриматись від посиденьок з родиною. Їх можна перенести в онлайн

Fezbot2000 / Unsplash

Всесвітня організація охорони здоровʼя заявила, що уникати сімейних зборів на різдвяні свята буде найбезпечнішим вибором в умовах пандемії. Про це заявила експертка ВООЗ в галузі інфекційних захворювань Марія ван Керхов, передає Yahoo.

Уряди повинні зважити економічні і соціальні переваги можливих послаблень карантину на свята, а люди повинні подумати, чи безпечними будуть їх візити до родичів, особливо похилого віку. Водночас в організації наголосили, що не існує сценарію, при якому ризик зараження був би нульовим — «він або вищий, або нижчий, але він є».

«Ми справді хочемо бути у цей період з сімʼєю, але в деяких ситуаціях не проводити сімейні збори — найбезпечніший варіант», — заявила Керхов. Вона припустила, що онлайн-посиденьки можуть бути й не таким уже поганим варіантом.

Епідеміолог вважає, що зараз уряди мають знайти баланс, який дозволить й утримати економіку на плаву й запобігти черговому спалаху коронавірусу.

«Питання в тому, чи достатньо у країн контролю над хворобою, аби можна було дати людям трохи більше свободи в період Різдва. Люди зараз як ніколи потребують відчуття свободи та радості. Кожному уряду доведеться прийняти рішення, шукаючи компроміси між епідеміологічними і економічно-соціальними ризиками», — додала чиновниця.