Карантин вихідного дня: Львів «скасовує» суботи та неділі, Луцьк готує позов до уряду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Карантин вихідного дня: Львів «скасовує» суботи та неділі, Луцьк готує позов до уряду

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міська рада Львова встановила робочими днями суботу і неділю до 30 листопада, щоб не запроваджувати карантин вихідного дня.

Про це у Facebook написав мер міста Андрій Садовий.

«Ухвалили рішення, що до 30 листопада субота і неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів і ринків», — написав Садовий.

Садовий опублікував копію рішення міськради та порадив власникам і працівникам закладів показувати його тим, хто заважатиме закладам працювати. «Це нетипова ситуація. Я не памʼятаю такого випадку, щоб уряд ухвалював рішення, не порадившись з підприємцями, яких просто викидають на вулицю без жодних засобів для існування», — додав Садовий.

У Луцьку міська рада готує позов проти Кабінету міністрів щодо скасування запровадженого карантину вихідного дня. Позов подаватимуть до Київського окружного адміністративного суду. На думку міськради, рішення суперечить чинному законодавству та Конституції, а також суттєво порушує права підприємців і підприємств.

Крім того, міськрада надіслала листа очільникам обласної поліції із закликом не притягувати до відповідальності підприємців і підприємства за порушення ними постанови уряду про карантин вихідного дня.

  • 11 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня. Країна відходить від адаптивного карантину — у всіх містах діятимуть обмеження «помаранчевої» зони. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.
  • У пʼятницю стало відомо, що у Житомирі, Тернополі та Краматорську не будуть запроваджувати карантин вихідного дня, попри рішення Кабміну.