У Житомирі, Тернополі та Краматорську відмовилися запроваджувати карантин вихідного дня

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Житомирі, Тернополі та Краматорську не будуть запроваджувати карантин вихідного дня, попри рішення Кабміну.

Про це очільники міст повідомили на своїх сторінках у Facebook.

«На нашу думку, обмеження, що вводяться постановою КМУ по всій Україні, не враховують суттєвої різниці між містами і мають бути переглянуті», — наголосив мер Краматорська Андрій Панков.

Також він заявив, що такі рішення мають ухвалюватися винятково «на місцях».

«У закладах громадського харчування, кафе, ресторанах не спостерігається скупчень навіть у вечірні години пік — люди за пів року карантину прониклись загальною атмосферою карантину. Власники та адміністратори таких закладів відповідально підійшли до організації внутрішнього простору — посадкові місця розташовуються на достатній відстані один від одного, офіціанти працюють у захисних масках та рукавицях, є антисептики», — запевнив очільник Краматорська та додав, що лист із проханням врахувати думку міської влади вже відправив до Кабінету міністрів.

Також не вводитиме карантин вихідного дня Тернопіль. За словами мера Сергія Надала, який посилається на думку медиків, запровадження обмежень не вплине суттєво на зменшення кількості хворих.

«Якщо такі обмеження ввести, це просто знищить економіку міста, оскільки більшість суб’єктів господарювання просто перестануть працювати, тому що у вихідні дні люди мають найбільший виторг, за рахунок чого мають можливість утримувати свої заклади», — пояснив він.

До того ж Надал прогнозує, що у зв’язку з введенням карантину вихідного дня люди втратять роботу, а місто — надходження до бюджету, що стане проблемою.

Проти карантину «вихідного дня» виступив також мер Житомира Сергій Сухомлин. Він зазначив, що «не має морального права» вводити такі обмеження.