Премʼєр Шмигаль вимагає від місцевої влади виконувати рішення про карантин вихідного дня: У мерів немає повноважень відмовитися

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Премʼєр Шмигаль вимагає від місцевої влади виконувати рішення про карантин вихідного дня: У мерів немає повноважень відмовитися

УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на відмову мерів кількох міст вводити карантин вихідного дня. Він наголосив, що ті не мають на це повноважень та вимагає від них виконувати рішення уряду.

Про це Шмигаль заявив на селекторній нараді з керівниками областей, повідомляє пресслужба уряду.

«У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду. […] Рішення діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання», — заявив Шмигаль.

Дотримання карантину вихідного дня контролюватимуть місцева поліція та Держпродспоживслужба. Також у ці дні поліцейські чергуватимуть біля торгових центрів.

Нагадаємо, влада низки міст вирішила не дотримуватися карантину вихідного дня. Зокрема, вирішили не запроваджувати обмеження у Львові, Одесі, Тернополі, Миколаєві, Черкасах, Мукачеві, Словʼянську та Краматорську.

  • 11 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня. Країна відходить від адаптивного карантину — у всіх містах діятимуть обмеження «помаранчевої» зони. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.
  • Карантин вихідного дня розкритикували в Міністерстві культури. Глава відомства Ткаченко заявив, що через локдаун культура та готелі втратять до 50% доходів.