Мер Львова заявив, що місто не дотримуватиметься карантину вихідного дня. Рішення уряду розкритикував і мер Миколаєва

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто не буде виконувати умови карантину вихідного дня.

Про це він заявив під час мітингу у місті проти посилення карантину.

«Давайте будемо приймати карантин обідньої перерви? На мою думку, це бздура… Ніякого дурного рішення місто приймати не буде», — зазначив Садовий.

Водночас він закликав людей домовитися і не проводити гучних святкувань ювілеїв, весіль та банкетів.

«Але якщо людина зайде в кафе і там є тих два-три столики, і випʼє кави — про який локдаун можна говорити?» — сказав Садовий.

Рішення уряду також розкритикував мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. За його словами, такі заходи лише вдарять по бюджетам міст, але не вплинуть на поширення коронавірусу.

«Я спілкуюсь з представниками готельно-ресторанного бізнесу — усі кажуть про одне. Якщо їхні заклади будуть зачинені на «карантин вихідного дня», то й сенсу працювати взагалі немає. Це не просто зачинені заклади харчування — кошти на своє існування втратять тисячі працівників цієї галузі. І це напередодні зими — фінансово найскладнішої пори роки», — пояснив він.

Однак Сєнкевич зазначив, що все одно бачить логіку в таких діях. Натомість він запропонував власний варіант: уникати гучних вечірок та великих свят у закладах харчування, скоротити кількість місць за одним столом, працювати до 22:00.