Парламент Туреччини розгляне питання про відправку військових в Азербайджан

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Парламент Туреччини розгляне питання про відправку військових в Азербайджан

Пресслужба президента України

На розгляд парламенту Туреччини внесли проєкт указу президента Реджепа Таїпа Ердогана про відправку військових в Азербайджан. Про це повідомляє агентство Anadolu.

У тексті документа йдеться, що військових відправлять на прохання Азербайджану в рамках спільного з Росією «наглядового центру з моніторингу за режимом припинення вогню» у Нагірному Карабаху.

У тексті документу, яке наводить агентство, вказано, що місце розташування спільного центру визначить Азербайджан. «У центрі діятимуть військові, а при необхідності й цивільні фахівці. Робота центру буде спрямована на забезпечення миру і стабільності на Південному Кавказі.[…] Відправка військових до Азербайджану також відповідає національним інтересам Туреччини», — йдеться в тексті документа.

Чисельність військових і терміни дії центру визначатиме адміністрація Ердогана.

Нагадаємо, Туреччина і Росія підписали меморандум про створення спільного «моніторингового центру для контролю за припиненням вогню» у Нагірному Карабаху. Росія повідомляла, що спільний центр розмістять на території Азербайджану, він має збирати, узагальнювати та перевіряти інформацію про дотримання перемир’я в Нагірному Карабаху.