Глава МЗС Росії заявляє, що Навального могли отруїти «Новачком» вже у Німеччині або дорогою туди

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава МЗС Росії заявляє, що Навального могли отруїти «Новачком» вже у Німеччині або дорогою туди

Mariusz Cieszewski / Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland

Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що влада має всі «підстави» вважати, що опозиційного політика Олексія Навального отруїли «Новачком» вже в Німеччині або навіть в літаку, на якому його перевозили з Омська в Берлін. Його цитати наводить ТАСС.

«У нас є всі підстави вважати, що все, що з ним [Навальним] сталося […], могло статися в Німеччині або в літаку, куди його завантажили і повезли в клініку «Шаріте», — заявив Лавров.

Про які саме «підстави» йдеться — Лавров не уточнив. Але озвучив запитання про те, «які люди, крім лікарів, були на борту літака», що доставив Навального в Берлін. «Про це теж цікаво поговорити, але це, напевно, стосуватиметься не стільки медичних питань, скільки питань, повʼязаних із тим, хто міг мати стосунок до цієї історії поза безпосередньо лікарським колом», — сказав російський міністр.

На цю заяву Лаврова відреагувала соратниця Навального та співробітниця «Фонду боротьби з корупцією» Марія Півчих, яка летіла разом з Навальним та його дружиною до Німеччини.

Нагадаємо, раніше Лавров оголосив, що Росія ввела санкції проти Німеччини і Франції у відповідь на санкції Євросоюзу через отруєння Навального.