Росія відповіла на санкції Німеччини та Франції через отруєння Навального — вводить дзеркальні. Імена поки не називає

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Росія відповіла на санкції Німеччини та Франції через отруєння Навального — вводить дзеркальні. Імена поки не називає

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Росія ввела санкції проти Німеччини і Франції. Це стало відповіддю на санкції Євросоюзу через отруєння опозиціонера Олексія Навального. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає Интерфакс.

За його словами, санкції вже прийняті, найближчим часом про них буде оголошено. Вони торкнуться керівників апаратів глав Німеччини та Франції, але їх імена поки не називають.

«Оскільки локомотивом санкцій Євросоюзу була Німеччина, оскільки ці санкції прямо зачіпають керівних співробітників Адміністрації президента Росії, наші відповідні санкції будуть дзеркальними. Вони вже прийняті, скоро ми повідомимо про це нашим німецьким і французьким колегам», — сказав Лавров.

Нагадаємо, 15 жовтня стало відомо, що Євросоюз запровадив санкції проти кількох високопосадовців Росії через застосування хімічної зброї під час отруєння Навального.

Згідно з оприлюдненим рішенням, під дію санкцій потрапили голова російської розвідки Олександр Бортніков, перший заступник голови адміністрації Кремля Сергій Кирієнко, начальник управління внутрішньої політики адміністрації президента Андрій Ярин, заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов, а також повноважний представник президента в Сибіру Сергій Меняйло. Крім того, обмеження накладено на Російський науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій.

Після введених санкцій постпред Росії при ЄС Володимир Чижов заявив, що відносини з Євросоюзом досягнуть «найнижчого рівня» за останній час.