«Нічого, крім жалю, не викликає». Росія відреагувала на санкції ЄС через отруєння Навального — готується відповісти

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Нічого, крім жалю, не викликає». Росія відреагувала на санкції ЄС через отруєння Навального — готується відповісти

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Росія пообіцяла відповісти на введені проти неї санкції Євросоюзу через отруєння опозиціонера Олексія Навального речовиною з групи «Новачок». Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, повідомляють ТАСС і Meduza.

Він наголосив, що відповідь буде «найкращим чином відповідати інтересам Росії». «Москва, безумовно, проаналізує ситуацію і діятиме відповідно до своїх власних інтересів», — сказав Пєсков.

При цьому він зазначив, що вважає санкції «свідомим недружнім кроком щодо Росії». На його думку, у рішенні Ради ЄС «не проглядається абсолютно ніяка логіка».

«Рішення поставити відносини між Євросоюзом і Москвою в залежність від людини, яку в Європі вважають лідером якоїсь опозиції, звичайно, нічого, крім жалю, не викликає», — сказав Пєсков.

15 жовтня стало відомо, що Євросоюз запровадив санкції проти кількох високопосадовців Росії через застосування хімічної зброї під час отруєння Навального. Згідно з оприлюдненим рішенням, під дію санкцій потрапили голова російської розвідки Олександр Бортніков, перший заступник голови адміністрації Кремля Сергій Кирієнко, начальник управління внутрішньої політики адміністрації президента Андрій Ярин, заступники міністра оборони Олексій Криворучко і Павло Попов, а також повноважний представник президента в Сибіру Сергій Меняйло. Крім того, обмеження накладено на Російський науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій.