«Не сумніваюся, що єдиним підозрюваним буду я». Навальний у першому відеозверненні назвав Путіна «замовником» отруєння

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Не сумніваюся, що єдиним підозрюваним буду я». Навальний у першому відеозверненні назвав Путіна «замовником» отруєння

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Російський опозиційний політик Олексій Навальний записав перше відеозвернення після отруєння. Він знову заявив, що вважає винним у замаху на себе президента Росії Володимира Путіна.

Навальний наголосив, що на це насамперед вказує те, що кримінальну справу в Росії досі не порушили, хоча терміни вже давно минули. І причина цього в тому, впевнений політик, що цього не хоче той, хто замовив цей злочин, «і це особисто Путін».

«Уявіть собі, комусь проломили голову цеглою. Він пролежав місяць у лікарні. Порушать кримінальну справу? Звичайно. […] Тільки цілими днями російський уряд чомусь звертається до Німеччини. Яка Німеччина? Я російський громадянин, якого намагалися вбити в сибірському місті. Я вирубався в російському літаку, який летів над Росією», — сказав опозиціонер, додавши, що вимагає проведення розслідування саме в Росії.

Також він вкотре підтвердив, що повернеться в Росію і продовжить там свою роботу. «Я не сумніваюся, що єдиним підозрюваним у справі про отруєння Навального буду я сам, але я підтверджую, що я повернуся в Росію», — наголосив політик і подякував усім за підтримку.

Раніше в інтервʼю російському журналісту Юрію Дудю Навальний заявив, що його могли отруїти співробітники ФСБ або Служби зовнішньої розвідки (СЗР) за наказом Путіна. «Застосувати «Новачок» можуть тільки спеціально навчені люди. Будь-хто інший просто отруїть самого себе. Це один із непрямих доказів того, що мене отруїли співробітники ФСБ або СЗР за наказом Путіна», — сказав тоді політик.

Через два дні після інтервʼю глава СЗР Сергій Наришкін відреагував на заяву опозиціонера про причетність служби до отруєння. «Навряд чи хто-небудь чекав від цієї людини чогось, хоча б близько схожого на правду. Тому я вважаю, що коментувати таку досить тупу русофобську пропаганду немає сенсу», — сказав Наришкін, якого цитує ТАСС.