У МВС Росії заявили, що причиною госпіталізації Навального міг бути «хронічний панкреатит» та дієта. У опозиціонера назвали це абсурдом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У МВС Росії заявили, що причиною госпіталізації Навального міг бути «хронічний панкреатит» та дієта. У опозиціонера назвали це абсурдом

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Міністерстві внутрішніх справ Росії відзвітували про завершення перевірки, проведеної через госпіталізацію опозиціонера Олексія Навального. Там заявили, що основним діагнозом, яким йому ставлять російські лікарі, є «хронічний панкреатит». У політика це спростовують і називають «абсурдом».

У поліції заявили, що остаточний діагноз Навального «встановили з урахуванням неодноразово проведених хіміко-токсикологічних досліджень», а слідів отруєння в організмі політика не знайшли.

Крім того, у поліції кажуть, що дружина Навального повідомляла лікарям, що чоловік обмежував себе у їжі та харчувався нерегулярно. «Дружина також припустила, що причинами нездужання могли стати дієти пацієнта, спрямовані на зниження ваги», — йдеться у заяві відомства.

Також там зазначають, що на біоматеріалах та одязі Навального, а також на предметах, вилучених з готелю і кафе в аеропорту Томська, отруйних речовин не виявили.

Навальний вже відреагував на заяву МВС. Він заявив, що станом на 20 серпня був повністю здоровий, а нібито слова дружини про «дієту» назвав вигадкою.

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш, у свою чергу, назвала позицію поліції «брехнею і просто абсурдом».