Команда Трампа вимагає перерахунку голосів у Вісконсині та Мічигані, хоча офіційних результатів виборів ще немає

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Команда Трампа вимагає перерахунку голосів у Вісконсині та Мічигані, хоча офіційних результатів виборів ще немає

Alex Edelman / Bloomberg via Getty Images

Команда президента США Дональда Трампа заявила про необхідність перерахувати голоси виборців у ключовому для перемоги штаті Вісконсин, попри те що кінцеві результати штату досі не готові. За попередніми результатами, там лідирує демократ Джо Байден.

Про це повідомляє сайт кампанії Трампа.

З початком підрахунку голосів у всіх штатах чинний президент кілька разів скаржився, що врахування бюлетенів, відправлених поштою, руйнує його результати. Відповідні дописи в Twitter були позначені як фейки.

На переконання кампанії Трампа, усі опитування, що робилися в штаті, є «сміхотворними» та використовувалися для «придушення виборців».

«Були повідомлення про порушення в кількох округах Вісконсину, які викликають серйозні сумніви щодо достовірності результатів», — заявив керівник передвиборчої кампанії Білл Степін.

Команда президента, який за результатами підрахунку голосів у США на даний час програє вибори, готова негайно вимагати перегляду результатів у Вісконсині. Також у Трампа не задоволені результатами виборів у штаті Мічиган, де лідирує Байден. В обох штатах різниця голосів на даний момент складає менш ніж 1%.

«Кампанія президента Трампа не мала належного доступу до багатьох місць для підрахунку голосів, щоб спостерігати за відкриттям бюлетенів та процесом підрахунку голосів, як це гарантується законом Мічигану», — йдеться в заяві.

Кампанія подала позов до суду з вимогою призупинити підрахунок голосів, поки люди Трампа не матимуть належного доступу до дільниць, а також переглянути вже відкриті та підраховані бюлетені.

Експерти вважають, що фальсифікації у США — надзвичайно рідкісне явище, яке до того ж не впливає на загальну картину через особливості виборчої системи.