Трамп поскаржився, що спочатку вигравав вибори, а потім почав відставати через підрахунок голосів, відправлених поштою

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп поскаржився, що спочатку вигравав вибори, а потім почав відставати через підрахунок голосів, відправлених поштою

Скриншот / CNN

Дональд Трамп поскаржився на те, що спершу лідирував у ключових штатах, а після старту підрахунку голосів, надісланих поштою, почав відставати від свого опонента Джо Байдена. Про це президент написав у Twitter, причому невдовзі соцмережа позначила його пост як фейк.

«Минулої ночі я вигравав, часто із великим відривом у багатьох ключових штатах, майже в усіх випадках, контрольованих та врядованих демократами. Потім один за одним вони почали магічним чином щезати, щойно скинули загадкові бюлетені. ДУЖЕ ДИВНО, і «соціологи» повністю та історично неправі!» — написав Трамп.

Невдовзі соцмережа позначила цей пост як оманливий та запропонувала дізнатися про правила проведення виборів більше.

Згодом президент США написав ще один пост, в якому поскаржився на руйнівний характер голосування поштою для кількості голосів, відданих американцями за його кандидатуру.

«Як так виходить, що кожного разу, коли рахують купи голосів, надісланих поштою, вони виходять настільки руйнівними у своїй процентності та за силою знищення?» — запитав він.

Цього разу Twitter не робила ніяких позначок. Очевидно, Трамп висловився більш обережно, не порушуючи правил спільноти щодо фейків, і його допис можна вважати особистою емоційною оцінкою ситуації.

Уранці Трамп писав, ніби демократи намагаються «вкрасти» ці вибори — цей допис соцмережа теж позначила як фейк.

«Ми виступили міцно, але вони намагаються ВКРАСТИ вибори. Ми ніколи не дамо їм зробити цього. Голоси не можна рахувати після того, як дільниці закрили!» — писав він.

За попередніми підрахунками, демократ Джо Байден лідирує — у нього 50,2% голосів громадян і 224 голоси колегії виборщиків. Переможе той кандидат, який отримає 270 голосів колегії.