«Слуга народу» скликає засідання фракції через рішення КСУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» скликає засідання фракції через рішення КСУ

Кузьмін Олександр / УНІАН

«Слуга народу» 2 листопада ввечері проведе засідання фракції через рішення Конституційного суду. На ньому обговорять законопроєкт президента Володимира Зеленського про звільнення суддів КСУ та розглянуть можливість внести інші проєкти.

Про це повідомила заступниця глави фракції Євгенія Кравчук у коментарі «РБК-Україна».

«Можливо, будуть якісь пропозиції щодо інших законопроєктів, які б могли виправити ситуацію. Але це потрібно робити досить швидко, тому що якщо КСУ далі так діятиме, то і Фонд гарантування вкладів може бути скасований, і Вищий антикорупційний суд можуть визнати неконституційним. Це взагалі може поставити хрест на євроінтеграційних прагненнях», — сказала Кравчук.

Вона уточнила, що на засіданні обговорять можливість внесення законопроєктів щодо фактично скасованих КСУ положень антикорупційного законодавства. «Слуги» хочуть заслухати представників президента і Ради в КСУ і членів комітетів з питань правової політики та з питань антикорупційної діяльності.

Кравчук зазначила, що фракція підтримує законопроєкт Зеленського. Він вже перебуває на розгляді Комітету.

У «Слузі народу» раніше наголосили, що бачать три шляхи виходу з кризи через рішення КСУ. Один з них — проголосувати за законопроєкт Зеленського.