«Їм усім стало страшно». Зеленський пояснив рішення Конституційного суду посиленням антикорупційних органів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Їм усім стало страшно». Зеленський пояснив рішення Конституційного суду посиленням антикорупційних органів

Соколовська Інна / УНІАН

Володимир Зеленський назвав рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, яке призвело до призупинення роботи реєстру декларацій чиновників, «змовою старих еліт». На переконання президента, суддям «стало страшно» через посилення антикорупційних органів за його каденції.

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Це про традиційну нашу брудну політику, коли своїм усе, а суспільству — злидні. Це про змову старих еліт, які взагалі не хочуть нормальної держави тут. Це про те, як не можна робити в сучасному світі», — написав він.

За словами президента, склад Конституційного суду, призначений його попередниками, бажає збереження «касти недоторканих», і ухвалив рішення про скасування антикорупційних положень законодавства саме після початку перевірки декларацій, отримання НАБУ права на оперативно-розшукову роботу та активацію Вищого антикорупційного суду.

«І ось тут їм усім стало страшно. Дуже. І відразу захотілося вийти з усіх домовленостей про створення іншої, прозорої реальності. Формальні приводи знайдені. І раптом Суд у прискореному форматі починає розглядати та скасовувати фундаментальні закони. Всю антикорупцію», — зазначив Зеленський.

На думку президента, рішення суду є змовою «частини старих еліт і олігархів» як проти країни, так і проти нього особисто.